Ik ben ontslagen, wat nu?

Als je te horen krijgt dat je ontslagen wordt, is dat vaak heel vervelend. Veel mensen hebben dat nog nooit eerder te horen gekregen. De mededeling kan je overvallen. Je weet misschien ook helemaal niet zo goed wat je met die mededeling aan moet en wat je nu beter wel of niet kan doen. Misschien ben je het ook wel helemaal niet eens met het ontslag of heb je het idee dat je werkgever je niet eens mag ontslaan omdat er een opzegverbod geldt. Hierna een paar tips.

Als je werkgever je in een gesprek vertelt dat je ontslagen wordt

In veel gevallen zal een werkgever eerst een gesprek met je aangaan om te vertellen dat hij je wil ontslaan. Het eerste gesprek waarin hij je dit meedeelt, zal je vaak wat overrompelen. Het is daarom verstandig om dit gesprek nog niet zoveel te zeggen en vooral goed te luisteren. Je kan je werkgever ook vragen om alles even op papier te zetten. Vraag ook rustig om even bedenktijd. Dat geeft je namelijk de kans om alles even rustig na te lezen en bijvoorbeeld even naar een advocaat te stappen om alles te laten controleren. Teken niet direct iets tijdens het gesprek.

Mijn werkgever heeft me direct naar huis gestuurd

Als je werkgever je tijdens een gesprek vertelt dat je na het gesprek direct naar huis moet gaan, je al je spullen in moet leveren en je niet meer terug hoeft te komen, is het belangrijk dat je na dat gesprek een brief stuurt aan je werkgever waarin je aangeeft dat je, je beschikbaar stelt voor werk.

Mag mijn werkgever me zo maar ontslaan?

Nee, in de wet is precies opgenomen wanneer je werkgever je mag ontslaan. Ook is vastgelegd welke ontslagroute je werkgever moet volgen. Als hoofdregel kun je aanhouden dat wanneer je zelf niet instemt met het ontslag, je contract nog niet is afgelopen, het UWV geen ontslagvergunning heeft gegeven en de rechter jouw arbeidsovereenkomst niet heeft ontbonden, het ontslag misschien niet op de juiste manier is gegeven. Het is dan verstandig om dit te laten controleren door een arbeidsrechtadvocaat.

Wanneer moet je een arbeidsrechtadvocaat inschakelen?

Als je werkgever iets op papier gezet heeft, is het verstandig om hiermee naar een arbeidsrecht advocaat te gaan. Ga in ieder geval voor een kennismakingsgesprek naar een advocaat binnen een week na het gesprek. Er zijn tegenwoordig veel korte termijnen in het arbeidsrecht opgenomen. Als je lang wacht voor je naar een advocaat gaat, kan deze je misschien niet meer helpen.

Waarmee kan een arbeidsrechtadvocaat je helpen?

  • Onderhandelingen over het vastleggen van meewerken aan ontslag in een vaststellingsovereenkomst of be├źindigingsovereenkomst,
  • Verweer voeren bij het UWV,
  • Verweer voeren bij de kantonrechter,
  • Verweer voeren tegen ontslag op staande voet,
  • Beoordeling of een eventuele WW-uitkering gevaar loopt door het ontslag.

Krijg ik een ontslagvergoeding?

In de wet is opgenomen dat je als werknemer een zogenaamde transitievergoeding kunt krijgen als je langer dan 2 jaar in dienst bent en je werkgever het initiatief voor het ontslag heeft genomen. Als je werkgever geen ontslagvergoeding heeft aangeboden of uitbetaald, kan een advocaat beoordelen of je hier recht op hebt en je eventueel helpen om deze vergoeding alsnog te claimen. Van Pelt Advocatuur helpt werknemers ook om in onderhandelingen een hogere vergoeding dan de transitievergoeding te claimen.

 

Heb je nog vragen, ben je het niet eens met je ontslag of twijfel je of je werkgever wel netjes alle regels heeft opgevolgd? Neem dan contact op met Van Pelt Advocatuur voor een gratis kennismakingsgesprek!