Mijn werkgever betaalt niet

 

Een paar jaar geleden kwam mevrouw A. naar mij toe. Ze werkte bij een bedrijf dat het financieel lastig had. In de maanden dat er niet genoeg geld was betaalde de werkgever de werknemers niet. Werknemers werd in het vooruitzicht gesteld dat ze straks als de winst binnengehaald werd, forse bonussen zouden krijgen. Veel werknemers namen hier genoegen mee. Na enkele maanden kwam het salaris weer binnen maar een poosje later stopte de loondoorbetaling opnieuw. Mevrouw A had thuis regelmatig ruzie met haar man omdat ze wel werkte maar niet betaald kreeg. Uiteindelijk werd de spanning teveel melde ze zich ziek en kwam ze bij mij op kennismakingsgesprek.

Werkgever betaalt niet

Een werkgever is verplicht om de werknemer loon te betalen. Vanaf artikel 7:616 BW staan er allerlei regels omtrent betaling van loon, de vorm waarin loon wordt betaald en het tijdstip van betaling.

Een werknemer kan een loonvordering instellen als de werkgever niet betaalt

Als je werkgever eenmalig niet of niet op tijd betaalt, is het goed om even contact op te nemen en na te vragen waarom er nog niet betaalt is. Er kan sprake zijn van een misverstand of een foutje in de boekhouding. Als blijkt dat je werkgever voorlopig niet zal betalen, kun je middels een aangetekende brief een loonvordering instellen. Betaalt je werkgever dan nog niet, zou je kunnen overwegen om een advocaat in te schakelen die een procedure bij de rechtbank kan starten om loondoorbetaling af te dwingen.

Een werknemer kan ook het faillissement aanvragen als de werkgever niet betaalt

Er is ook een andere optie. Als je werkgever in een financieel heel slechte situatie zit en meerdere werknemers niet betaalt, kunnen de werknemers samen ook het faillissement van de werkgever aanvragen. Dat is natuurlijk een vervelende stap maar als de werkgever failliet wordt verklaard, neemt het UWV de loondoorbetalingsverplichting over. Ook betalen zij de pensioenpremie. Dit is vaak een kortere en goedkopere procedure dan een procedure waarin loondoorbetaling gevraagd wordt.

Wat gebeurt er als je niets doet?

Soms, zo ook in het geval van mevrouw A, zijn werknemers bang om actie te ondernemen omdat ze vrezen dat ze ontslagen worden en dan helemaal niet meer betaald krijgen. Dat lijkt misschien een lastige keuze maar hoe langer de werkgever niet betaald heeft, hoe kleiner de kans dat de achterstand nog ingelopen kan worden. Het UWV gaat maar een paar werken terug met het overnemen van de loondoorbetalingsverplichting en als de werkgever niets meer heeft, kan dat ook na een procedure niet meer geïncasseerd worden. Ook wil het UWV vaak geen uitkering toekennen als een werknemer zelf geen actie onderneemt. Het is daarom wel slim om tijdig actie te ondernemen.

Wat gebeurt er als je een vonnis krijgt waarin staat dat je werkgever moet betalen?

Mevrouw A kreeg van de rechter een vonnis waarin stond dat haar werkgever haar moest betalen. Alleen daarmee was de zaak nog niet afgewikkeld. De werkgever weigerde vrijwillig te betalen en bleek veel geld doorgesluisd te hebben naar andere bankrekeningen. We hebben de deurwaarder ingeschakeld met het verzoek om het geld te incasseren maar de deurwaarder kon geen beslag leggen. Samen met haar collega’s heeft mevrouw A. toen alsnog het faillissement van haar werkgever aangevraagd.

Wat als de werkgever aangeeft een reden te hebben om niet te betalen?

Het komt soms ook voor dat een werkgever een werknemer schorst zonder behoud van loon. Of dit is toegestaan hangt af van onder meer de reden voor de schorsing, de CAO, de arbeidsovereenkomst en het personeelsreglement. Door een schorsing zonder behoud van loon, kan je als werknemer financieel in de problemen raken. Neem daarom op tijd contact op met een arbeidsrechtadvocaat die de situatie kan beoordelen en je kan adviseren over de te ondernemen stappen.

 

Betaalt jouw werkgever je niet, schroom dan niet om contact op te nemen voor een gratis kennismakingsgesprek. Van Pelt Advocatuur legt je graag uit wat zij voor jou kan betekenen.