Mijn werkgever wil mij ontslaan

Als werknemer voel je het vaak wel aankomen als je werkgever je wil ontslaan. Het kan zijn dat je merkt dat er veel minder werk is dan eerst en dat je niet meer genoeg te doen hebt, of dat je ziet dat er veel van jouw werk naar een andere collega wordt doorgeschoven die het beter doet. Misschien heeft je werkgever zelfs wel een aantal keren uitgesproken dat hij niet tevreden is over de manier waarop je functioneert, of heb je bepaalde targets of opleidingen niet gehaald. Maar wat moet je dan eigenlijk doen?

Wat kan je doen als je het idee hebt dat je werkgever dossier tegen je opbouwt?

Als je ineens allerlei negatieve beoordelingen krijgt waar je het niet mee eens bent, is het belangrijk dat je deze beoordelingen niet ondertekent. Je kan zelf ook je eigen reactie op papier zetten en indienen bij de werkgever zodat in het personeelsdossier niet een eenzijdig beeld ontstaat. Verder kan je altijd alvast eens advies inwinnen bij een arbeidsrechtadvocaat. Deze kan ook met je meedenken zonder dat aan je werkgever te laten merken. Je krijgt dan wel goed advies zonder dat de arbeidsrelatie meteen op scherp komt te staan.

Aankondiging ontslag

Als je werkgever tijdens een gesprek aangeeft dat je weg moet, is het verstandig om tijdens dat gesprek geen afspraken te maken. Vaak overdondert die mededeling je toch een beetje. Geef dat gerust aan. Vraag eventueel aan je werkgever om alles even op papier te zetten zodat je het nog eens rustig kan nalezen of vraag tijd om er nog eens over na te denken. Teken zelf niets!

Schakel een arbeidsrecht advocaat in

Als je werkgever je een brief geeft waarin hij de arbeidsovereenkomst opzegt of heeft aangegeven dat hij graag verder wil praten over een beëindiging, ga dan naar een arbeidsrecht advocaat. Laat je goed voorlichten over jouw situatie.

Wanneer moet je een arbeidsrecht advocaat inschakelen?

Als je werkgever je heeft ontslagen is het verstandig om meteen een afspraak te maken.  Je moet namelijk al heel snel verweer aantekenen. Doe je dit niet dan kan een ontslag niet meer teruggedraaid worden.

Waarom is het verstandig een arbeidsrecht advocaat in te schakelen?

Als je ontslagen wordt of als je werkgever een beëindigingsovereenkomst wil afsluiten dan heeft dat veel invloed. Geen baan betekent namelijk geen salaris, een uitkering is vaak veel lager dan je salaris en soms duurt het lang voor je een nieuwe baan hebt. Je werkgever heeft dingen voor zichzelf vaak goed uitgezocht maar het is belangrijk dat ook jouw belangen goed onderzocht en vertegenwoordigd worden.

Wat doet een arbeidsrecht advocaat?

Een arbeidsrecht advocaat kan je aangeven of je werkgever inderdaad een kans heeft om je te mogen ontslaan. Als dat niet het geval is, kun je met mediation misschien nog proberen de arbeidsrelatie te herstellen. Verder kan een arbeidsrecht advocaat je adviseren over je rechten en plichten, je helpen om te onderhandelen over de voorwaarden van het ontslag (bijvoorbeeld de hoogte van een ontslagvergoeding, de duur van de opzegtermijn, ontslag van het non-concurrentiebeding etc.) en controleren of je wel in aanmerking komt voor een uitkering als je ontslagen wordt, uiteraard kan een advocaat jouw belangen ook in een procedure bij de rechtbank vertegenwoordigen.

Is het nodig om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen?

Het inschakelen van een advocaat is niet verplicht, maar vaak wel heel verstandig. Een arbeidsrecht advocaat heeft veel ervaring met onderhandelen en kan daarom voor jou vaak een veel beter resultaat bereiken dat jij zelf.

Wordt jij ontslagen, neem dan vrijblijvend contact op met Van Pelt Advocatuur.