Wederindiensttredingsvoorwaarde en twee nieuwe werknemers

Meneer X was kandidaat gerechtsdeurwaarder. In die functie verdiende hij € 4.818,68 bruto per maand. Na een ontslagprocedure bij het UWV is meneer X ontslagen. In de ontslagvergunning heeft het UWV aangegeven dat de toestemming voor ontslag gegeven is onder de voorwaarde dat in de komende 26 weken geen werknemers voor dezelfde werkzaamheden worden aangenomen, als meneer X niet eerst de kans krijgt om op zijn oude baan te solliciteren.

Twee nieuwe medewerkers aangenomen tijdens looptijd wederindiensttredingsvoorwaarde

De werkgever heeft twee nieuwe werknemers aangenomen binnen 26 weken. Deze nieuwe medewerkers staan ook ingeschreven in het landelijke register als kandidaat-gerechtsdeurwaarder. Meneer X vindt dat zijn vorige werkgever hem eerst had moeten benaderen met een aanbod. Omdat dit niet gebeurd is, heeft meneer X de nietigheid van het ontslag in een procedure ingeroepen.

Rechter vindt wederinddiensttredingsvoorwaarde niet van toepassing

De rechter komt tot het oordeel dat de nieuwe medewerkers in een andere functie werken. Zij werken namelijk voornamelijk als incassomedewerker en verrichten slechts af en toe ‘ambtshandelingen’ (werkzaamheden als deurwaarder). De werkgever heeft aan de hand van aantallen laten zien dat de nieuwe medewerkers slechts een paar ambtshandelingen hebben verricht. Ook is aangetoond dat meneer X nagenoeg geen incassowerkzaamheden heeft verricht. Meneer X werkte ook met name buiten kantoor terwijl de nieuwe medewerkers voornamelijk op kantoor werken. Bovendien verdienen de nieuwe medewerkers ongeveer € 1.600,- bruto per maand minder. De rechter vindt dat de werkzaamheden van de nieuwe medewerkers zo sterk afwijken van het werk van meneer X dat een beroep op de wederindiensttredingsvoorwaarde niet op gaat.

Conclusie

Nieuwe medewerkers aannemen tijdens de looptijd van een wederindiensttredingsvoorwaarde kan als maar duidelijk is dat de werkzaamheden anders zijn. In dit geval zal het grote verschil in salaris ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld evenals het feit dat de feitelijke werkplek verschillend was.